Koppning

Koppning kan lindra svullnader och smärtor och är speciellt effektiv mot dålig blodcirkulation.

Zonterapi

Genom specifika finger och handtekniker trycker man på fötter , händer och örons reflexområden som återspeglar en kroppsbild på öronen, fötterna och händerna.        

Akupunktur är en gren inom traditionell Kinesisk medicin (TCM) som utövats under flera tusen år i Kina. 


Akupunktur innebär att nålar sticks genom huden i speciella akupunkturpunkter. Nålarna som är av rostfritt stål, är mycket tunna och sterila.


Akupunkterna är fördelade över kroppen utmed de ska meridianerna, dessa är linjer som förbinder dem. I  meridianerna strömmar energi som består av två motsatta krafter - Yin och Yang.
 
Enligt akupunkturläran är energicirkulationen den väsentligaste av organismens funktioner. Rubbningar i cirkulationen orsakar sjukdom. Med akupunktur är strävan att återställa balansen och därmed bota patienten.


Klassisk akupunktur söker efter grundorsaken till sjukdomen, inte att ge tillfällig smärtlindring. Därför leder denna behandling också vanligtvis till bestående resultat. Detta kräver djup insikt i Kinesisk filosofi och läkekonst.


I Kina är 5 års utbildning ett krav och kombinerat med gedigen erfarenhet är detta förutsättningar för en lyckad behandling.

Hem

Akupunktur

Tui-Na  

Kinesisk medicinsk tui-na massage är en effektiv behandling för fysiska skador. Det används för att behandla redan konstaterade sjukdomar och förebygga obalanser i kroppen.

                          

Gua Sha

Guasha består i en skrapning på kroppen med ett redskap som används för att drar fram och tillbaka över muskeler och senfärsten och öka cirkulationen.

Moxa

Moxa örtbränning är en behandlingsform inom traditionell kinesisk medicin. Behandlingen kan likna akupunktur.            

Skönhetsbehandlingar

I traditionell kinesisk medicin använder man en helhets filosofi samt teorin om meridianer för att förstå hudens yttre fenomen.